Ga naar de inhoud

Hoe de DeRose Method je een concurrentievoordeel geeft

Of het nu op kantoor, op het veld of in het leven is, we willen allemaal dat extra voordeel om op ons best te presteren. Maar het kan echt zwaar zijn daarbuiten, jij en ik kunnen het gevoel hebben dat we constant tegen onoverkomelijke obstakels aanlopen. Vaak zul je ook merken dat als je niets doet om de manier waarop je deze tijden beheert te verbeteren, alles veel zwaarder kan aanvoelen en sommigen zelfs een burn-out kunnen ervaren.

Ik voelde me zo toen ik een bedrijfsfunctie had, verantwoordelijk voor een bedrijfseenheid die in 86 landen actief was. De manier waarop ik het beheerde, was met wat ik had geleerd in de DeRose Method. Je vraagt je misschien af wat de DeRose Method is? Kort gezegd, het is een systeem dat je lichaam, geest en emoties tegelijk traint en verbetert. De resultaten helpen je niet alleen te overleven, maar te bloeien en consistente hoge prestaties te bereiken.

In dit artikel ga ik met je delen hoe de DeRose Method je daadwerkelijk het concurrentievoordeel geeft dat je wenst.

Echter, voordat we duiken in hoe de DeRose Method kan helpen, laten we eerst de barrières aanpakken die je kunnen belemmeren om je volledige potentieel te bereiken. Deze barrières kunnen zowel intern als extern zijn, en het is essentieel om ze te begrijpen om vooruit te komen.

Interne barrières verwijzen naar aspecten die binnenin jou gebeuren, terwijl externe barrières meer gerelateerd zijn aan je fysieke lichaam en de omgeving. We gaan een paar van de meest voorkomende interne barrières en een externe barrière verkennen en hoe de DeRose Method werkt om je te helpen deze barrières te overwinnen om een concurrentievoordeel te behalen.

De eerste, en misschien wel de sterkste interne barrière, is stress. De druk om op een hoog niveau te presteren, of het nu op de werkplek, op het speelveld of in het leven is, kan een tol eisen van je mentale en emotionele welzijn. Chronische stress kan leiden tot burn-out, vermoeidheid en een afname van de algehele prestaties.

De tweede barrière is normaal gesproken wat meer verborgen, het is het gebrek aan focus. We worden allemaal constant gebombardeerd door afleidingen en eisen. Het vermogen om met de stortvloed aan eisen om te gaan en tegelijkertijd gefocust te blijven op je taken en je doel is ongelooflijk uitdagend. Vooral omdat de meeste mensen zich misschien niet eens bewust zijn dat ze zijn afgeleid. Het bewustzijn van afleiding is hier de sleutel. Dit gebrek aan focus kan leiden tot een afname van productiviteit en een toename van stressniveaus.

De externe barrière die we gaan bekijken, zijn fysieke beperkingen, zoals blessures of ziektes. We weten dat repetitieve acties zoals training en zelfs de hele dag zitten op het werk zullen leiden tot beide: sporten hebben een hoog risico op blessures, terwijl werk meer chronische problemen, ziektes ontwikkelt. Gezien het belang van je lichaam op zijn best om je te helpen je volledige potentieel te bereiken, is dit een gebied dat vaak over het hoofd wordt gezien en dat we moeten aanpakken.

Nu bestaat de DeRose Method uit Technieken en Concepten. De Technieken zijn geweldig om alle externe barrières aan te pakken en bieden ook de basis voor het beheersen van de interne barrières. Bijvoorbeeld, ademhalingstechnieken stellen je in staat om een hulpmiddel bij de hand te hebben om stress te beheren en de energie van deze stress te gebruiken om je productiviteit te verhogen (zie vorig artikel). Bovendien zal de training van de technieken resulteren in een sterker, flexibeler lichaam en meer vitaliteit ervaren. Deze elementen samen helpen je de externe barrières die we hierboven hebben geschetst te voorkomen.

Ten slotte komen we bij de interne barrière van focus. Dit is een van de moeilijkste om te overwinnen omdat het zowel een verschuiving in mindset als technieken vereist om je geest en brein te trainen om snel te kunnen concentreren en gefocust te blijven wanneer je het nodig hebt. Bijvoorbeeld, de Concepten helpen ons de barrière te herkaderen, in plaats van de afleidingen als frustraties te zien, kunnen we beginnen ze te zien als training om ons te helpen terug te keren naar de taak die voorhanden is en de resultaten van meditatietechnieken op de proef te stellen. Wanneer je de krachtige effecten van deze nieuwe mindset combineert met de ontwikkeling van je mentale vaardigheden, is deze barrière veel gemakkelijker te overwinnen.

Er is nog veel meer dat we over dit onderwerp zouden kunnen bespreken, maar ik wil dit artikel niet super lang maken, dus laten we afronden. De DeRose Method is een systeem dat het lichaam, de geest en de emoties traint en verbetert om consistente hoge prestaties te bereiken en interne en externe barrières te overwinnen. Interne barrières zoals stress en gebrek aan focus kunnen leiden tot verminderde productiviteit en burn-out, terwijl externe barrières zoals fysieke beperkingen de prestaties kunnen hinderen.

De Technieken en Concepten van de DeRose Method werken samen om deze barrières aan te pakken, met Technieken die een basis bieden om interne barrières te beheren en Concepten die helpen de mindset te verschuiven en je geest en brein te trainen om de focus te verbeteren.

Als je meer wilt weten over dit onderwerp, stuur me een bericht of meld je hieronder aan om de DeRose Method zelf uit te proberen.

Deze tekst is oorspronkelijk geschreven door Fabs in het Engels en hij heeft AI gebruikt om het naar het Nederlands te vertalen. Als je feedback hebt over de vertaling, schrijf me dan een bericht op Fabio.martins@derosemethod.org