Ga naar de inhoud

Wees op je best, ongeacht de omstandigheden

Het is heel makkelijk te zeggen dat je altijd je best moet doen, dat je altijd op je piek moet presteren, ongeacht wat er in je leven gebeurt. Maar het is niet altijd gemakkelijk, niet elke dag is zonnig, niet elke ochtend word je geïnspireerd wakker… Het is ook al te gemakkelijk om andere dingen de schuld te geven en geen moeite te doen om het beter te doen omdat dingen op dit moment zwaar zijn…

Persoonlijk heb ik goede en slechte tijden gehad. Op dit moment van een pandemie ga ik door een heel unieke periode en dus dacht ik dat het interessant zou zijn om te delen wat ik heb geleerd.

Zoals de meesten van jullie weten ben ik een leraar van de DeRose Method en dat ben ik al sinds 2008!

Maar daarvoor werkte ik in marktonderzoek, waar ik bijna mijn hele carrière heb doorgebracht. Het is 15 jaar geweest, misschien iets meer.

Ik beet meer af dan ik kon kauwen

Het jaar 2012 was een jaar van VELE grote beslissingen, ik besloot om mijn toenmalige baan op te zeggen (wat pas veel later gebeurde!), toen was er een besluit om van land te veranderen, een nieuw bedrijf te starten, een gezin te starten… allemaal tegelijkertijd… Dit was misschien (of misschien niet) meer dan ik aankon… Het bedrijf gaat nog steeds goed in NYC, ik heb een geweldige en ongelooflijke zoon genaamd naar een van mijn favoriete films.

Echter, ik ben nu uit de VS verhuisd en mijn zoon en zijn moeder wonen in weer een ander land. Ik wilde een nieuw bedrijf starten en de pandemie gooide al mijn plannen in de lucht… Het is een vreemd moment. De dingen zouden zeker makkelijker kunnen zijn. Toch voel ik tegelijkertijd een enorme trots in mij dat ik zo’n sterke passie en toewijding aan mijn dromen voel.

Onlangs heb ik opnieuw contact gemaakt met zoveel van mijn dierbare vrienden en zij zijn een ongelooflijk gezelschap en steun geweest en de leveranciers van onschatbare inzichten.

Maar vandaag werd ik wakker met de gedachte dat ik iets belangrijks moest delen: hoe kan ik toch doorgaan?

Er zijn ten minste drie dingen die mij zeer gefocust houden en mij in staat stellen om door de modder van moeilijke tijden te kruipen:

Een van de sleutelkenmerken van mijn persoonlijkheid is koppigheid. Ik train al meer dan 2 decennia om gefocust te kunnen blijven op wat mij gelukkig maakt, en om het duidelijk te kunnen zien, zelfs op de donkerste dagen. Ik weet wat mij gelukkig maakt, wat mij vervult, en daarom, hoe ik kan bijdragen aan onze wereld. Laten we dus een beetje dieper ingaan op elk van deze factoren.

Ik ben zo koppig als een ezel

Sinds ik een kleine jongen was, waren mijn ouders (vooral mijn moeder) erg enthousiast om mijn koppigheid te stimuleren. Wanneer ik iets echt heel graag wilde en ik er standvastig aan vasthield, kreeg ik het uiteindelijk. Het heeft misschien eeuwen geduurd om aan het einde te komen, maar het gebeurde. Gedurende mijn leven is dit het geval geweest. Volhouden, duwen, vasthouden, doorgaan… BAM! Daar is het. Hoewel dit al op jonge leeftijd werd getoond, versterkten mijn ouders dit gedrag door mij aandacht te geven toen ik deze eigenschap vertoonde, waardoor het werd verankerd als een van mijn sleutelkenmerken.

Deze eigenschap is van onschatbare waarde geweest in mijn leven en ik voel sterk dat alles wat ik heb, en alles wat ik ben, terug te voeren is op de invloed van standvastig, koppig, wilskrachtig, volhardend, vastberaden en gewoonweg halsstarrig zijn!

Toch hoop ik in de loop der jaren te hebben geleerd dit te temperen met een vermogen om te leren en deze karakteristiek te focussen waar het me waarschijnlijk dichter bij brengt wat me compleet maakt.

BELANGRIJKE LES: Het vermogen om je persoonlijke kenmerken te kennen en ze op te voeden om toegepast te worden waar je het meest van profiteert, is fundamenteel voor succes.

Ik heb de training

Boven alles heeft de DeRose Method mij getraind. Het heeft mij gevormd. Het heeft mij de energie en de middelen gegeven om alles aan te kunnen wat op mijn pad is gekomen. Daarom geef ik het les. Deze Methode heeft mij geleerd wie ik ben en mogelijk wat het doel van mijn leven is.

BELANGRIJKE LES: De DeRose Method is misschien niet voor jou… Als je al oefent en wilt controleren of het voor jou is, stuur me een bericht en ik zal graag praten over wat ik heb geleerd en of dit voor jou werkt. Als je het nog nooit hebt geprobeerd… nou, neem contact met me op en laten we dat veranderen!

Wat maakt mij gelukkig

Ik ben in hart en nieren een leraar. Ik hou ervan mensen te helpen door hen de voorwaarden te geven om inzichten over zichzelf en het leven te bereiken. Ik hou ervan te bevragen, uit te dagen, mensen te laten denken en voelen, individuen te begeleiden zodat ze betere conclusies kunnen trekken. Vaak heb ik geen idee wat het antwoord op iets kan zijn, maar in mijn leven heb ik de vaardigheid ontwikkeld en ben ik verliefd geworden op het kunnen ondersteunen van individuen om de hulpmiddelen te hebben om zelf antwoorden te vinden.

Dit is waarom ik floreerde in marktonderzoek, dat helemaal draait om het vinden van antwoorden en het delen daarvan zodat anderen de informatie voor hun behoeften kunnen gebruiken.

Dit is waarom ik floreer als een leraar van de DeRose Method.

Wanneer ik één zin zeg, wanneer ik één vraag stel, en ik kan zien hoe de ogen van mijn student van binnenuit oplichten… dat moment verlengt mijn levensduur. Dit moment maakt mij wie ik ben. Uiteindelijk moet ik zeggen dat dit zo dicht bij het doel van mijn leven is als ik tot nu toe weet.

BELANGRIJKE LES: Wanneer je leeft wat je liefhebt, is er geen slecht weer, zijn er geen obstakels. Als je niet zeker bent over de jouwe, neem contact op en laten we praten!

Deze tekst is oorspronkelijk geschreven door Fabs in het Engels en hij heeft AI gebruikt om het naar het Nederlands te vertalen. Als je feedback hebt over de vertaling, schrijf me dan een bericht op Fabio.martins@derosemethod.org