Mindfulness 

Leer hoe je in het heden aanwezig kunt zijn met DeRose

Wat is Mindfulness?

Mindfulness is het vermogen dat elke persoon heeft om volledig geconcentreerd te zijn op het moment van bestaan, om bewust te zijn en het moment maximaal te ervaren.
Pas echter op: tegenwoordig is deze term tot uitputting gebruikt, het is overgenomen door mensen die niet bewust zijn van de oorsprong, de specifieke techniek of zelfs de grenzen van de techniek. Er is gewoon een verlangen om een "oplossing" te verkopen.
Aan de andere kant, als je op zoek bent naar het begrijpen en ervaren van mindfulness-training en zelfs meer wilt leren over de oorsprong, geschiedenis en oefeningen. Nou, dan ben je hier op de juiste plek!
Thi smiling at the beach

Voordelen van Mindfulness
met de DeRose

Verdiept Bewustzijn

Onze methode leert je een diepgaand niveau van bewustzijn te cultiveren, niet alleen van je omgeving maar ook van je gedachten, emoties en lichamelijke sensaties, wat een rijkere ervaring van het heden mogelijk maakt.

Verbeterde Concentratie

Leer technieken die je concentratie aanzienlijk verbeteren, waardoor je effectiever kunt focussen en afleidingen in elk aspect van je leven kunt verminderen.

Integratie van Oud en Modern

De DeRose Method combineert oude wijsheid met hedendaagse wetenschap voor een holistische benadering van mindfulness, zorgend dat praktijken zowel tijdloos als relevant zijn.

Praktische, Dagelijkse Toepassing

We benadrukken de toepassing van mindfulness in dagelijkse activiteiten, waardoor routinetaken kansen worden voor aanwezigheid en betrokkenheid.

Emotionele en Mentale Helderheid

Ontwikkel door mindfulness de helderheid die nodig is om de uitdagingen van het leven met gelijkmoedigheid te navigeren, stress te verminderen en besluitvorming te verbeteren.

Betekenisvolle Connecties Opbouwen

Mindfulness strekt zich uit voorbij het zelf, verbeterend hoe we verbinden met anderen door empathie, luisteren en communicatie, wat diepere, meer betekenisvolle relaties bevordert.

Ben je klaar om weer het beste uit jezelf te halen?

De Oorsprong en Geschiedenis van Mindfulness

Mindfulness, oorspronkelijk bekend als dháraná — een Sanskrietterm voor mentale concentratie — heeft zijn wortels in de oude beschaving van de Indusvallei, meer dan 5000 jaar geleden. Deze beschaving bezette het grondgebied dat nu de grens is tussen India en Pakistan. Deze mensen ontwikkelden verbazingwekkende filosofieën die de basis vormden van veel Oosterse filosofieën. Het eerste geschreven boek dat dit concept beschrijft, is geschreven door Pátañjali in de 3e eeuw v.Chr.
Een van de meest interessante aspecten van dháraná is dat het een noodzakelijke stap is om meditatie te bereiken. Als iemand ooit meditatie wil ervaren, moeten ze eerst mindfulness ervaren en trainen. Is het niet fascinerend hoe dergelijke technieken, die millennia geleden zijn ontstaan, nog steeds zo betekenisvol voor ons zijn vandaag?
Indus Valley Civilisation from Wikipedia

Mindfulness en de Moderne Samenleving

De term mindfulness werd voor het eerst gebruikt in het Westen in de jaren '70 met het doel deze techniek te gebruiken om stress te beheren. In de loop der jaren hebben onze moderne marketingmachines zoveel verwarring over dit onderwerp gegenereerd dat het geassocieerd is geraakt met het zijn van een vorm van meditatie (wat het niet is) en ook als therapie om allerlei kwalen te behandelen (wat het niet kan).
Mindfulness explodeerde met de opkomst van het internet in de jaren 2000, sindsdien is het veranderd in iets compleet anders dan zijn oorsprong. Tegenwoordig verwachten mensen dat mindfulness een "oplossing voor alles" is om stress te verminderen, de geestelijke gezondheid te verbeteren, emoties te reguleren en zelfs een vorm van therapie te worden.
"Aan het begin van elke les train ik onze studenten in dháraná, of mindfulness. Deze training stelt hen in staat om het leven op elk moment dat ze kiezen, naar believen, volledig te omarmen, profiterend van de voordelen van elke ervaring. Dit is kwaliteit van leven, waar ze elk moment tot zijn volle potentieel kunnen ervaren." -- Fabs Martins
Fabs 2019 headshot transparent

Voor wie is Mindfulness bedoeld?

Naar onze mening kan iedereen, van professionals die beter willen presteren in hun werk tot individuen die hun dagelijkse ervaringen willen verrijken, profiteren van deze verhoogde staat van bewustzijn, concentratie en aanwezigheid die mindfulness biedt. Dit is voor iedereen die zich volledig wil inzetten in de activiteiten van het leven met volledige aanwezigheid en helderheid.
Hoewel mindfulness kan worden gebruikt als een hulpmiddel voor het beheersen van stress of emotionele uitdagingen, kan het ook zoveel meer bieden: het maken van je ervaring van elk moment dat je bestaat iets opmerkelijks en waaruit je voldoening kunt halen.
Onze benadering is inclusief, ontworpen voor iedereen die op zoek is naar het versterken van hun prestaties in werk, het verhogen van hun kwaliteit van leven, en zich echt onder te dompelen in de rijkdom van elk moment. Mindfulness is een techniek die wordt gebruikt binnen de DeRose Methode, waar onze studenten trainen en hun uitvoering verbeteren. Het is een praktijk voor iedereen die zijn begrip van zichzelf en zijn potentieel wil verdiepen, een bewust geleefd leven bevorderend.

Hoe beoefen je mindfulness?

De techniek van mindfulness, of dháraná, is eenvoudig en ongecompliceerd. Het maakt gebruik van het natuurlijke en aangeboren vermogen dat iedereen heeft voor mentale concentratie. Er zijn veel manieren om met dit vermogen om te gaan. Normaal gesproken is de beste manier om te beginnen het leiden van je bewustzijn, je aandacht, naar de ervaring van je zintuigen. Naarmate het individu zich meer bewust wordt van de subtiele details, zijn ze in staat om mentale afleidingen te kalmeren en beginnen ze meer concentratie te ervaren. Op dit moment kun je mindfulness gaan gebruiken door je punt van concentratie van je zintuigen naar alles wat je maar wilt te brengen, een gesprek, je werk, je drankje of maaltijd, je interactie met je kinderen of partner, enzovoort.
De beste manier om te begrijpen hoe je deze techniek uitvoert, is met een praktisch voorbeeld. Dit is een oefening die ik uitvoerde met mijn studenten van DeRose TriBeCa in NYC, maar die overal kan worden gerepliceerd, of het nu een drukke stad is of zelfs omgeven door de natuur. Hier is de oefening:
Toen ik in New York City werkte, nam ik mijn studenten mee voor een korte wandeling van TriBeCa naar Battery Park, naast de Hudson River, waar we deze techniek konden trainen. Ik zou met de studenten gaan zitten en hen vragen hun ogen te sluiten zodat ze de stad konden beginnen te ervaren.
Het eerste deel van de oefening is om te concentreren op wat je hoort.
Ik zou de studenten vragen hun ogen gesloten te houden en te proberen alle geluiden om hen heen te horen. Luister naar de geluiden van bouwplaatsen, van de rivier, van helikopters, van auto's, van pratende mensen, van lachende kinderen, van veerboten, zelfs van vogels die zouden kunnen zingen. Zodra de studenten op dit aspect geconcentreerd waren, zouden we dieper gaan:
Het tweede deel van de oefening is om te concentreren op een andere zintuig: reuk
Nu is het tijd om subtieler te proberen te zijn, om de geuren in de lucht, de geur van de rivier en de bomen, alle geuren die ze kunnen identificeren, dichtbij eerst en dan verder weg, hoe subtieler hoe beter te ruiken.
Gebruik de staat
Op dit moment zijn de afleidingen en verstrooiingen van de geest afgezwakt en zouden de studenten echt het moment kunnen ervaren, hun volledige mentale concentratie op de activiteit die ze op dit precieze moment ondernamen kunnen hebben. Om aanwezig te zijn in het moment van bestaan.

Ben je klaar om weer het beste uit jezelf te halen?

Soorten Mindfulness-training

Al vele jaren beweegt de wereld zich richting multitasking, dat wil zeggen, meerdere dingen tegelijkertijd doen. Tegenwoordig is het gebruikelijk dat mensen met trots beweren dat ze het vermogen hebben om meerdere taken tegelijkertijd uit te voeren, in plaats van te verkondigen dat ze het talent hebben om zich op één ding tegelijk te concentreren en dit snel en goed te doen.
Volgens "A wandering Mind is an Unhappy Mind", een paper van Harvard, dwaalt in ongeveer de helft van alle activiteiten die mensen in hun leven uitvoeren, hun geest af (dat wil zeggen, denken aan iets anders dan de taak die voorhanden is). Dit was vooral prevalent op het werk, en het minst prevalent tijdens het vrijen! Het afdwalen van de geest van mensen was de meest relevante factor bij het verklaren van ongelukkigheid.
Vanuit het oogpunt van de DeRose Methode weten we dat deze afleiding iemand predisponeert om fouten te maken op het werk en in alle andere activiteiten in het leven. Zo'n afleiding is ook een belangrijke factor voor ongelukkigheid, omdat men in plaats van volop te genieten van het huidige moment, afdwaalt naar de toekomst of het verleden of over hoe dingen anders zouden kunnen zijn. Het is alsof de persoon die niet volledig kan genieten van een heerlijke maaltijd omdat ze denken aan een hypothetisch dessert.
Dit heeft een aantal clickbait, moderne marketingoutlets ertoe aangezet om iets relatief eenvoudigs om te zetten in iets complexs.
Om je mindfulness te trainen hoef je alleen maar aandacht te besteden aan je zintuigen, afleidingen te vermijden en je een paar momenten te concentreren op de ervaring van het moment.
Het is echt zo simpel.

Mindfulness bij DeRose

De DeRose Method ziet mindfulness als een voorbereidende procedure voor meditatie; en de oefening van meditatie als een belangrijk hulpmiddel voor menselijke evolutie.
Hoe kunnen we echter mentale instabiliteit stoppen als onze gezondheid onstabiel is? En als we emotioneel niet stabiel zijn, zullen we dan in staat zijn om met succes de geest te kalmeren?
We weten dat, om ons volledig te kunnen wijden aan dergelijke mentale oefeningen, het raadzaam is om:
  1. Zorg te dragen voor je lichaam door goede voeding, intelligente fysieke technieken, en organische zuiveringsactiviteiten te bieden;
  2. Zorg te dragen voor je gedrag - we zouden goede menselijke relaties moeten cultiveren, naast het beoefenen van ademhaling, ontspanning, en emotionele herprogrammering, onder andere elementen, allemaal aanwezig in de structuur van de DeRose Method.
Dit is wat we doen bij de DeRose Method. We bieden onze leden en studenten een compleet systeem dat binnenin jou de ideale voorwaarden creëert voor jouw succes in het bereiken van de bewustzijnstoestanden van mindfulness en meditatie. We bieden de technieken om dit efficiënt en plezierig te doen, evenals de concepten die je zullen ondersteunen op deze reis.

Hier zijn enkele interessante Mindfulness Artikelen

In het moderne leven vinden we vaak dat we geen tijd voor onszelf hebben, laat staan een moment van rust waarin we echt kunnen investeren in ons welzijn en in het worden van onze beste zelf. Echter, een minder gecompliceerd leven leiden is misschien wel een van de belangrijkste dingen die iemand nu zou kunnen Continue Reading…

Zoals we hebben besproken in de Ultieme Gids voor Mindfulness voor Beginners, is het concept van mindfulness verwarrend, vreemd en vaak tegenstrijdig geworden. Het is daarom belangrijk om een duidelijke definitie en begrip van mindfulness te hebben, zodat je kunt begrijpen hoe het gebruik ervan in je dagelijks leven onvoorstelbare resultaten kan creëren.In DeRose Method Continue Reading…

In het jaar 2000 wijdde ik mij volledig aan mijn carrière. Ik was kortgeleden door een werkgever uit de Verenigde Staten aangesteld om te helpen bij het opzetten van hun activiteiten in Brazilië. Mijn verantwoordelijkheden omvatten het opzetten van teams, het ontwikkelen van processen voor veldwerk, gegevensverzameling, analyse, rapportage en presentaties. Deze rol bracht enorme Continue Reading…

Nederlands English Het concept van mindfulness kwam in de jaren 2000 in het Westen in de schijnwerpers te staan en is sindsdien een rage geworden. Hoe meer mensen probeerden op de bandwagon te springen, hoe meer het veranderde in iets dat compleet anders is dan zijn oorsprong. Vandaag de dag verwachten mensen dat mindfulness een Continue Reading…

Een paar jaar geleden, toen ik in New York woonde, kwam ik terug van een internationale reis en zat er een aardig persoon naast me in het vliegtuig en we hadden een geweldig gesprek over stress en New York City. Toen ik landde en uit het vliegveld liep, zag ik een familie met drie generaties, Continue Reading…

Ik wil graag doorgaan met de serie interessante secties uit de boeken die ik voor professor DeRose heb vertaald. Dit komt uit een boek genaamd Meditatie en dit is een zeer interessante sectie die bespreekt waarom het belangrijk is om te leren mediteren en wat het voor je kan doen. De geest is een mechanisme Continue Reading…

Wil je het beste uit jezelf halen?

F.A.Qs

Wat is het doel van mindfulness?

De term Mindfulness duidt op de oefening van het observeren van je vijf zintuigen. We zouden zelfs kunnen zeggen: "je geest aanwezig hebben in het heden". Met andere woorden, vrij van afleidingen en verstrooiingen. Dit is de eerste stap die genomen moet worden om de meest authentieke meditatie te bereiken, die meer dan 5000 jaar geleden in Oosterse filosofieën is ontstaan.

Wat is de intentie van mindfulness?

Noch mindfulness, noch meditatie (die beide millennia voor het boeddhisme ontstonden), waren bedoeld voor gezondheidsverbetering, ook al kunnen dergelijke resultaten optreden als bijwerkingen. Het is zoals dans, vechtsporten of sporten, die niet zijn gecreëerd met het doel van gewichtsverlies, hoewel hun beoefening zal resulteren in gewichtsreductie.
Er is geen twijfel dat zowel mindfulness als meditatie positieve effecten hebben op fysieke, emotionele en mentale gezondheid, maar dit zijn slechts gevolgen. Het doel van deze oefeningen is simpelweg om te voorkomen dat je rationele geest, onder invloed van emoties, interfereert met je perceptie van de werkelijkheid, en om te voorkomen dat het het proces van intuïtie blokkeert, dat veel efficiënter is dan het mentale proces. De resultaten zijn een verhoogd bewustzijn van het dagelijkse leven, om je bewustzijn te laten schijnen op je gewoonten, patronen en beslissingen die zo automatisch zijn dat ze voor ons, meestal, onzichtbaar worden.

Hoe beoefen je mindfulness?

De beoefening van mindfulness bestaat uit het diep verbinden met je vijf zintuigen en in het proces een hoog niveau van mentale concentratie op deze taak bereiken. Er zijn veel oefeningen die ons helpen deze staat te bereiken, die we aan onze leden onderwijzen.

Hoe pas je mindfulness toe?

Zodra je goed getraind bent in het kunnen bereiken van mentale concentratie op je gewenste object en het vermijden van eventuele afleidingen en verstrooiingen, kun je deze vaardigheid toepassen op alles wat je wilt: tijdens het lezen, eten, praten, werken, studeren, sporten of zelfs tijdens het ontspannen, waardoor exponentieel de resulterende ervaring van het moment toeneemt.